Vakantiewoning Möhnesee - Watersport

De mogelijkheden om op de Möhnesee verschillende watersporten te bedrijven zijn haast onbeperkt. Varen op het meer met een motorboot is echter niet toegestaan. Varen op het meer met gemotoriseerde boten blijft het Ruhrverband en de verschillende lokale groepen op de Möhnesee voorbehouden. Boten met elektrische aandrijving zijn echter wel toegestaan.

De aan de Möhnesee gevestigde zeil- en jachtclubs bieden ligplaatsen voor zeilboten, het vaarseizoen begint elk jaar meestal op 15 maart en eindigt op 15 november.

De Möhnetalsperre heeft verschillende strandbaden, het mooiste strandbad van de Möhnesee - het Uferlos - kunt u gemakkelijk bereiken vanaf onze vakantiewoning in slechts 10 minuten, te voet via een autovrij, mooi bospad. De waterkwaliteit van de strandbaden is door de autoriteiten in de afgelopen jaren regelmatig als "zeer goed" beoordeeld.

Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Watersport

Voor vakantiegasten met een prive boot zijn rond de Möhnesee verschillende bootshellingen beschikbaar waarmee de boot tewater kan worden gelaten. Bezoekers en dagjesmensen zonder eigen boot kunt roeiboten, waterfietsen of zeilboten huren bij verschillende bedrijven rond het meer. Surf- en zeilscholen bieden opleidingen en cursussen voor alle vaarbewijzen tot en met het groot vaarbewijs.

Wij hebben onze eigen boten die we onze gasten tegen een kleine vergoeding aan kunnen bieden. We hebben een grote Canadese kayak, van glasvezelversterkte kunststof, die plaats biedt aan twee volwassenen en twee kinderen, en een voor de Möhnetalsperre goedgekeurde 4-zits motorboot, die we voor gebruik op de Möhnesee met elektromotoren hebben uitgerust.

Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Watersport Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Watersport Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Watersport

Voor de jongsten zijn er op de Möhnesee, indien gewenst, aantrekkelijke activiteiten onder begeleiding. Vooral het Optimisten-Segeln (speciale kleine boten om te leren) en vlotten bouwen en varen zijn erg populair bij kinderen.

Het aanbod voor surfers op het meer is gratis. Met ongeveer 40 kilometer kustlijn en een grote oppervlakte biedt de Möhnesee mooie surfspots voor windsurfen en kitesurfen en dekt vrijwel elke windrichting af. Op de zuidelijke oever van de Möhnesee vindt de surfer een openbaar surfstation met kleedkamers, douches en toiletten.

Duikliefhebbers vinden op de zuidelijke oever een geschikte baai. Hier vinden duikers een steile rotswand van 8 tot 15 meter, en een steile steengroevewand tot 28 meter diepte. In de lente en de herfst ligt het zicht bij 3 tot 8 meter, speciale duiklampen worden aanbevolen.

Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Watersport Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Watersport Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Watersport

Voor vissers is de Möhnesee een waar paradijs. De hoeveelheid vis en het aantal grote vissen trekt hengelaars van heinde en verre naar de Möhnesee. Karpers, paling, voorn en brasem vindt men hier in grote
aantallen, maar er is zeker ook een kans om een grote snoek te vangen.

Het Ruhrverband is verantwoordelijk voor het beheer van de visserij op de Möhnesee. Het gebruik van het meer wordt bepaald door visbiologische en waterecologische principes. Het Ruhrverband heeft haar eigen viskwekerij om de Möhnesee van voldoende gezonde jonge vis te voorzien. Elk jaar worden er enkele miljoenen vissen uitgezet.

Weer Möhnesee

FilmTipp: