Vakantiewoning Möhnesee - Trektochten en wandelen

Voor een onvergetelijke wandelvakantie gaan onze gasten idealiter direct bij onze vakantiewoning van start. Tot een van de 48 speciaal geprepareerde wandelen rustplaatsen in het Arnsberger Wald is het slechts een paar minuten met de auto.

Op loopafstand van onze vakantiewoning zijn meteen al drie uitgelezen startpunten gemakkelijk bereikbaar. Het veelzijdige systeem van wandelpaden voert langs wegwijzers waarop de verschillende wandelroutes goed beschreven zijn. In totaal is er een netwerk van bewegwijzerde wandelroutes beschikbaar van meer dan 650 km lengte.

De wegwijzers tonen aanvullende informatie over de toestand van de paden, alsmede bezienswaardigheden in het Arnsberger Wald en de Möhnesee. Een landschap vol afwisseling, beboste valleien en spectaculaire panoramische vergezichten begeleiden u in uw wandeling door het Arnsberger Wald.

Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Trektochten en wandelen

Voor onze gasten stellen wij op verzoek een GPS navigatiesysteem beschikbaar. Het speciaal voor buitenactiviteiten ontwikkelde navigatiesysteem begeleidt u op uw wandelingen veilig via voorgeprogrammeerde wandelroutes naar uw einddoel.

Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Trektochten en wandelen Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Trektochten en wandelen Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Trektochten en wandelen

De wandelroutes Völlinghausen / Niederbergheim zijn voor onze gasten gemakkelijk en zonder gebruik van de auto bereikbaar. Drie verschillende routes van verschillende lengtes beginnen bijvoorbeeld bij de parkeerplaats van Strandbad Wamel (Uferlos), die met zijn bewegwijzering een eerste kennismaking met het wandelroutesysteem langs de Möhnesee en het Arnsberger Woud biedt.

Route A 5 voert met een lichte steiging over een lengte van ongeveer 6,8 km door een bos langs de golfbaan Möhnesee naar een hoogte en biedt een prachtig uitzicht over de vallei. Langs landelijke wegen door de velden en weilanden voert de weg terug naar het beginpunt.

Route A 6 kan in slechts 30 minuten afgelegd worden en heeft een lengte van ongeveer 2,1 km. Hij gaat rond de Westenberg en over een onverharde weg langs een vakantieboerderij terug naar het beginpunt.

Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Trektochten en wandelen Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Trektochten en wandelen Vrije tijd en sport op de Möhnesee - Trektochten en wandelen

Wandelroute A 7 heeft een lengte van ongeveer 5,9 km en is in een tijd van 1,5 uur af te leggen. Ook dit parcours voert met een lichte steiging langs de golfbaan Möhnesee omhoog. Je leert het natuurmonument "Kuckuckseiche" kennen. U passeert het beschermde natuurgebied Möhneaue en komt dan weer bij het startpunt parkeerplaats Strandbad Wamel uit.

Weer Möhnesee

FilmTipp: