Vakantiewoning Möhnesee - Fietsen

Sinds vele jaren is de Möhnesee een populaire bestemming voor fietsers uit de hele wereld. De 5 bestaande fietstochten - het zogenaamde "Kettler Radwegnetz" is ontwikkeld in de jaren 2009 en 2010 en stapsgewijs geperfectioneerd - zeker een van de meest aantrekkelijke fietsroutes in Duitsland.

De nieuwe fietsroute rondom de Möhnesee biedt voor het hele gezin ongestoord fietsplezier: geen hoogteverschillen en met romantische uitzichten om te ontspannen.

Het startpunt van het fietsroutenetwerk is overal mogelijk. De fietsroute rondom de Möhnesee ligt vanuit onze vakantiewoning op slechts 450 meter afstand.

Vrije tijd en sport aan de Möhnesee - Fietsen

Het fietsroutenetwerk aan de Möhnesee biedt een aantrekkelijke en interessante keuze aan individuele fietsroutes. Er zijn afstanden zonder noemenswaardige hellingen rond het meer en op de Soester Börde,maar er zijn ook bergachtige routes op de Haar, in het Arnsberger Wald of in het aangrenzende Sauerland.

Vrije tijd en sport aan de Möhnesee - Fietsen Vrije tijd en sport aan de Möhnesee - Fietsen Vrije tijd en sport aan de Möhnesee - Fietsen

De goed gemarkeerde fietspaden bieden routes van verschillende lengtes, van 16 tot 36 km, de verschillende routes kunnen natuurlijk ook worden aaneengesloten. Degenen die verder willen vinden genoeg manieren, de fietsroutes aan de Möhnesee zijn verbonden met de nationale fietsroutes.

Of je nu de sportieve variant prefereert, bijvoorbeeld met de mountainbike of racefiets, of liever comfortabel met de kinderen op een Citybike, toerfiets of kinderfiers onderweg bent, de fietsroutes bieden uitdagingen voor elke smaak. Tip: Natuurlijk is de nieuwe route rondom de Möhnesee ook op in-line skates een onvergelijkbare ervaring.

Vrije tijd en sport aan de Möhnesee - Fietsen Vrije tijd en sport aan de Möhnesee - Fietsen Vrije tijd en sport aan de Möhnesee - Fietsen

Van mei tot september hebben fietsers ook de mogelijkheid grote afstanden met de speciale fietsbus af te leggen. Op alle zon-en feestdagen rijden op bepaalde routes bussen met speciale fietstrailers. Fietsers op deze routes hebben de mogelijkheid gedeeltes van de afstand met de bus of met de fiets af te leggen. In- en uitstappen met de fiets is mogelijk bij elke bushalte langs de route.

Iedereen die dat wil kan tijdens het rijden met zijn fiets bij elke halte uitstappen en de gewenste afstand met de fiets afleggen. Wanneer de fietstocht te vermoeiend is, stapt men gewoon weer met de fiets in de bus om terug te gaan naar het startpunt van de fietstocht.

Weer Möhnesee

FilmTipp: