Möhnesee accommodatie - Locatie

Onze vakantiewoning is gelegen in een rustige woonwijk in het plaatsje Möhnesee Wamel in een doodlopende straat. Het 800 vierkante meter grote terrein grenst aan een weiland. Het twee verdiepingen tellende gebouw telt naast de vakantiewoning nog een kantoor en onze eigen woning.

Het is een wandeling via een voetpad van ongeveer 10 minuten naar de oevers van de Möhnesee en het Wameler Vorbeck. Naar het meer voert een goede verharde weg door het bos - het is de oude spoorlijn van de Möhnetalbahn welke gesloten werd in 1973 - en deze behoort nu tot de goed onderhouden wandel-en fietspadenroutes bij de Möhnesee.

Vakantiewoning Möhnesee Vakantiewoning Möhnesee Vakantiewoning Möhnesee

Aan de oever van de Möhnesee vinden onze gasten verschillende restaurants, cafes en snackbars. Hier ligt ook het meest populaire strand van de Möhnesee. Met een totaal van 1.700 ton aan zand onstond een kunstmatig aangelegd fijn wit zandstrand en zo kunnen de bezoekers van een onvergetelijke tropische sfeer genieten. Bovendien biedt een 3.000 m² groot gazon voldoende ruimte als zonneweide of om sportieve activiteiten te ontplooien. Strandkorven en ligstoelen nodigen in de zomer uit om te zonnen en te ontspannen.

Vakantiewoning Möhnesee Vakantiewoning Möhnesee Vakantiewoning Möhnesee

's Avonds is het strand omgetoverd tot een Caribische cocktaibar. De bamboe lounge met zijn oorspronkelijke Balinese meubilair, het terras langs het meer en het brede zandstrand met lounge chairs zorgen voor een romantische sfeer. Geniet van de zonsondergang en het meer in de schemering bij Caribische muziek en goede cocktails.

Zandstrand van de Möhnesee Zandstrand van de Möhnesee Zandstrand van de Möhnesee

De Wameler Vorbeck wordt van de rest van het meer gescheiden door een berijdbare stuwdam. De Möhnetaldam dient voornamelijk voor de regulering van het waterpeil van de rivier de Roer en als bescherming tegen overstromingen. Hoewel het waterpeil van de de rest van de Möhnesee in de zomer door de lage waterstand van de Roer duidelijk daalt, blijft het niveau van de Wameler Vorbeck meestal ongewijzigd. Alle vrijetijdsactiviteiten op het meer blijven daarom aantrekkelijk, de activiteiten in andere gedeeltes van het meer kunnen echter voor bezoekers aan beperkingen.onderhevig zijn.

Het uitgebreide netwerk van wandel-en fietspaden in de regio Möhnesee begint direct bij onze voordeur. Om te wandelen, trektochten te maken of te fietsen kunnen onze vakantiegasten hun auto gewoon laten staan.

De afstand tot de snelwegoprit Soest Oost op de A44 is 9 km, oftewel 11 minuten autorijden. De stad Soest ligt op 12 kilometer en het is ongeveer 15 minuten rijden. Körbecke, de belangrijkste stad van de gemeente of het plaatsje Möhnesee Völlinghausen zijn het meest geschikt voor de dagelijkse boodschappen. Een uit de media bekend project is het DORV Zentrum Völlinghausen.

Ferienwohnung Lage

Karte von OpenStreetMap - Veröffentlicht unter CC-BY-SA 2.0

Weer Möhnesee

FilmTipp: