Möhnesee accommodatie - Uw vakantiebestemming

Tussen de beboste regio Sauerland, met zijn aantrekkelijke skigebieden en de Soester Börde met zijn vlaktes en landbouwgrond ligt - harmonieus ingebed in het landschap - de Möhnesee, vanwege de grote omvang ook wel de Westfaalse Zee genoemd.

De regio rondom de Möhnesee heeft alles wat een vakantieoord voor toeristen interessant maakt: een gevarieerd landschap, diverse toeristische mogelijkheden, culturele evenementen en uitstekende verkeersverbindingen.

De gemeente Möhnesee ligt ten zuiden van de oude Hanzestad Soest met aansluiting naar de A44 Dortmund-Kassel en de A 46 naar het Sauerland. De nabijgelegen regionale luchthavens Paderborn-Lippstadt en Dortmund-Wickede zijn ook snel bereikbaar.

Regio Möhnesee - Uw vakantiebestemming

De Möhnesee telt met een totaal van 135 miljoen kubieke meter water inhoud en meer dan 10 kilometer lengte tot een van de grootste meren van Noord-Rijn-Westfalen. Het stuwmeer ligt direct aan en in het natuurpark de Arnsberger Wald. Voor de natuurliefhebber biedt de Möhnesee bijzondere mogelijkheden tot observeren. De Möhnesee is een erkend vogelreservaat. De Hevesee en Hevearm in het zuiden van het meer en de inham van de Möhne in de Möhnesee zijn natuurgebieden.

De Hevevorbecken en aangrenzende gebieden zijn gemeld als FFH Gebied (Flora-Fauna-Habitat Gebied). Het reservaat is het tehuis van veel watervogels en trek- en overwinteringsgebied voor jaarlijks tussen de 5.000 en 10000 trekvogels.

Regio Möhnesee - Uw vakantiebestemming Regio Möhnesee - Uw vakantiebestemming Regio Möhnesee - Uw vakantiebestemming

Van de totale oppervlakte van de gemeente Möhnesee staat in totaal ongeveer 75% onder landschap- en natuurbescherming. Een bezoek waard zijn de Möhneaue met een elzenbos dat eruit ziet als een jungle en het bosreservaat Breitenbruch, waar vele bosdieren wonen.

Aan de Möhnesee bevinden zich natuurlijk vele recreatieve voorzieningen, een groot aantal gemarkeerde fiets-en wandelpaden en diverse aanligplaatsen voor boten. Voor watersportliefhebbers is er een groot aanbod.

Voor de mensen uit het Ruhrgebied is de Möhnesee de favoriete bestemming voor alle jaargetijden. Miljoenen bezoekers per jaar genieten van de vele recreatieve mogelijkheden.

Regio Möhnesee - Uw vakantiebestemming Regio Möhnesee - Uw vakantiebestemming Regio Möhnesee - Uw vakantiebestemming

In aanvulling op watersporten zoals zeilen, surfen en duiken, biedt het meer vissers een overvloedig en gevarieerd visbestand. Elke visser komt op de Möhnesee aan zijn trekken. Ideaal en aanbevolen is het vissen vanaf een boot, maar ook diverse steigers aan de oever bieden goede vismogelijkheden.

Bootverhuur rond het meer is een manier om goedkoop een boot te huren. Naast zeilboten, roeiboten en waterfietsen zijn er ook georganiseerde reizen voor groepen van vlotten en drakenboten. Diverse watersportscholen bieden opleidingen voor verschillende vaarbewijzen.

Weer Möhnesee

FilmTipp: