Vakantiewoning Möhnesee - Natuurpark Arnsberger Wald

Direct aan de zuidoever van de Möhnesee begint het natuurpark Arnsberger Wald. In het noorden wordt het gebied van het Arnsberger Wald door de rivier de Möhne begrensd, in het zuiden bevindt zich de Roer.

Het Arnsberg Wald strekt zich met een grootte van meer dan 480 vierkante kilometer uit over grote delen van de districten Soest en Hochsauerland.

Het natuurpark Arnsberger Wald is verkeerstechnisch goed te bereiken, in het noorden door de A44 Dortmund-Kassel, in het zuiden door de A46.

Regio Möhnesee - Het natuurpark Arnsberger Wald

Het natuurpark Arnsberger Wald werd in 1961 opgericht en is een van momenteel 14 natuurparken in Noord-Rijn-Westfalen. De grotendeels ongerepte natuur biedt eem habitat voor vele zeldzame dier-en plantensoorten. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan bossen en wateren.

Een van de grootste hertenpopulaties in Duitsland kan worden gevonden in het natuurpark Arnsberger Wald. Naast de herten en de Siaka, een kleine Oost-Aziatische hertensoort, komen er veel wilde zwijnen voor. Deze diersoort heeft dan ook gediend als inspiratie voor het logo van het park.

Regio Möhnesee - Het natuurpark Arnsberger Wald Regio Möhnesee - Het natuurpark Arnsberger Wald Regio Möhnesee - Het natuurpark Arnsberger Wald

Het Arnsberger Wald is een van de grootste aaneengesloten bossen in Duitsland en biedt onze vakantiegangers een paar honderd kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes. Het park verwelkomt haar bezoekers met een gevarieerd landschap, met brede en beboste valleien, heldere, schone beekjes en prachtige uitzichten.

Voor kinderen en jong gebleven volwassenen biedt het Arnsberger Wald avontuurlijke speeltuinen, natuurlijk ontworpen rustplaatsen en twee hertenparken, waar de kinderen het gedrag van zwijnen, damherten, wasberen en de lynx kunnen observeren.

Regio Möhnesee - Het natuurpark Arnsberger Wald Regio Möhnesee - Het natuurpark Arnsberger Wald Regio Möhnesee - Het natuurpark Arnsberger Wald

Een bijzondere excursie in het park is het "Klangwald" in de buurt van de Möhnesee. Het "Klangwald" laat op een parcours geluidskunstvoorwerpen zien die ook qua ontwerp de zintuigen prikkelen. Het project "Klangwald" is het resultaat van een ontwerpwedstrijd van het Ministerie van Milieu en Natuurbescherming, Landbouw en de Consumentenbond, waarmee het Arnsberger Wald in 2007 onder de titel "Mythos Wald" een eerste plaats veroverde.

Weer Möhnesee

FilmTipp: