Vakantiewoning Möhnesee - Dagtocht Wildwald

Het Wildwald Vosswinkel is een toeristische attractie in het natuurgebied Lüerwald in de buurt van de Möhnesee. Voetpaden met een lengte van ongeveer 10 km werden hier zorgvuldig geïntegreerd in het bos en met veel jachttorens, thematisch geordende bosstations met informatie en observatie hutten uitgerust.

De dieren die kunnen worden geobserveerd in het park zijn onder andere edelherten, damherten, Europese moeflons, wilde zwijnen, wasberen, vossen, dassen en uilen, bosuilen, eekhoorns en woelmuizen.

Regelmatige terugkerende attracties zijn de bronsttijd van de herten en de kerstmarkten in het bos.

Dagtochten op Möhnesee - Wildwald Vosswinkel

Het Wildwald Vosswinkel biedt bezoekers dicht bij de natuur gedeeltelijk zeer oude loofbossen en gemengde bossen, waar op bepaalde plaatsen in decennia geen mensen in de natuur hebben ingegrepen.

Er zijn struwelen, open plekken, bosweilanden, moerassen, kleine en grote vijvers. Oeroude en deels enorme bomen torenen uit boven bronnen en meanderende beken. Vooral het botanische bos behoudt zijn oorspronkelijke karakter, alsmede het oerwoud met zijn reusachtige omgevallen bomen en met mos bedekte dode hout.

Dagtochten op Möhnesee - Wildwald Vosswinkel Dagtochten op Möhnesee - Wildwald Vosswinkel Dagtochten op Möhnesee - Wildwald Vosswinkel

De meeste bezoekers komen om de inheemse wilde dieren te observeren in hun natuurlijke omgeving - zonder hekken tussen henzelf en de dieren. Vooral populair zijn het dagelijkse voeren van herten en wilde zwijnen, waar de jachtopziener zwijn, zeugen en biggen met de jachthoorn naar toe roept.

Vanaf de paden en observatietorentjes langs de grote hertenwei heeft men het hele jaar de gelegenheid moeflons, edelherten en damherten te observeren en zich te verheugen op de verandering van de jaargetijden, bijvoorbeeld in het voorjaar wanneer de kalfjes eigenwijs spelen op het veld of in september / oktober wanneer men van dichtbij getuige kan zijn van de bronsttijd.

Weer Möhnesee