Allerheiligenkermis Soest

De Allerheiligenkermis in Soest is de grootste binnenstad kermis van Europa en vindt jaarlijks plaats in het centrum van de oude stad Soest. De Allerheiligenkermis begint op de eerste woensdag na Allerheiligen en duurt vijf dagen. De bekendste en meest spectaculaire ritten in Duitsland en Europa kunnen hier gevonden worden op een oppervlakte van 50.000 vierkante meter.

De Allerheiligenkermis is het oudste evenement van Noord-Rijn-Westfalen en werd al meer dan 670 keer gevierd. Elk jaar komen ongeveer een miljoen bezoekers naar het evenement in het hart van Westfalen en vergapen zich aan het indrukwekkende reuzenrad, de waterglijbaan of de reusachtig grote historische houten achtbaan die de passagiers op armlengte langs de oude vakwerkhuizen en kerktorens voert.

Evenementen aan de Möhnesee - Allerheiligenkermis Soest

De Allerheiligenkermis in Soest is beroemd tot ver buiten de grenzen om haar unieke sfeer. Vooral 's avond geven de kleurrijke lichtjes van de attracties en de verlichte rustieke houten kraampjes tussen de historische vakwerkhuizen van de oude Hanzestad Soest met hun samenspel van kleuren een heel bijzondere sfeer.

Dagtochten op Möhnesee - Allerheiligenkermis Soest Dagtochten op Möhnesee - Allerheiligenkermis Soest Dagtochten op Möhnesee - Allerheiligenkermis Soest

Het uitzicht vanaf de top van het reuzenrad biedt zowel overdag als 's avonds een indrukwekkend overzicht van de drukte in de oude stad. Wie van een beetje meer adrenaline houdt, die laat zich in een van de snellere attracties rakelings langs de houten gevels en kerktorens slingeren.

Voor de burgers en inwoners van Soest en de naburige steden en gemeenten, is de Allerheiligenkermis hun speciale vijfde jaargetijde. De oude en eerbiedwaardige Hanzestad staat volledig op zijn kop en naast de kermis is er verder niets meer. Binnen een straal van 20 kilometer sluiten dienstverleners hun telefoons af, ambachtslieden nemen verlof en artsen sluiten hun praktijk. Veel voormalige Soestenaren keren regelmatig terug naar de Allerheiligenkermis in hun oude vaderland - zelfs indien ze geëmigreerd zijn naar Amerika.

Op donderdagmorgen vindt in Soest de paardenmarkt plaats. Vanaf 08.00 uur openen de handelaren in de Walburger-Osthofen-Wallstraße hun kraampjes. In Soest zijn dan winkels, scholen, kantoren en banken meestal gesloten op dit moment, het bezoek van het paardenmarkt is voor kenners een 'must'.

Dagtochten op Möhnesee - Allerheiligenkermis Soest Dagtochten op Möhnesee - Allerheiligenkermis Soest Dagtochten op Möhnesee - Allerheiligenkermis Soest

Op vrijdag om 20:00 uur is er in Soest een groot vuurwerk. Het vuurwerk is ook goed te zien op het kermisterrein, wie slim is, verzekert zich van een plaats in van de hoog ronddraaiende attracties op dit tijdstip.

Op vrijdag en zaterdag is de kermis tot 2:00 uur 's nachts geopend. Maar zoals ook op alle andere dagen is dit slechts het einde van de straat kermis, in de restaurants en cafés van Soest eindigt het feest pas in de vroege ochtenduren.

Onze vakantiegasten kunnen profiteren van de speciale shuttle naar de Allerheiligenkermis. De bus rijdt van woensdag tot zaterdag om de 60 minuten, de laatste bus vertrekt om 02:20 uur uit Soest. Een bushalte bevindt zich vlak bij onze vakantiewoning.

Weer Möhnesee